Чаралз Картър

Чарлз Картър (Carter, Charles E.O.)

31.1.1887 23:01  - 4.10.1968

Страна: Англия

Водещ ангийски астролог в продължение на 45 години, един от най-известните и уважавани астролози  през 20-ти век. Той е сред най-важните и влиятелни астролози на 20-ти век, като образува мост между старите астролозите от една страна и на съвременните астролози, от друга.

основател и редактор е списанието  "The Astrology Magazine" и е председател на астрологическата ложа от 1922 до 1953. Издава книгите "Основи на астрологията", "Енциклопедия на Психологическа астрология" и "Аспекти", както и произведения на всяка възможна форма на астрологията.

Учи за адвокат на млади години , но неговите преживявания на западния фронт на Първата световна война го променят кардинално; когато се връща у дома не може да стои в закрити пространства, до такава степен, че не е можел да работи в затвореното пространство на съдебната зала. По време на работата си години, е упражнявал avocational хоби на астрологията и други езотерични интереси.

Присъединява се към Теософското общество, където той среща бъдещата си съпруга, която го превръща в вегетарианец. А пацифист след войната, голяма част от творчеството му отразява идеалите на метафизичната теософия от времето си.

Картър умира на 04/10/1968, 16:30, Лондон.