ЧЕРНА ЛУНА

Черна Луна ( Лилит) описва взаимоотношенията ни с абсолютното и ни показва как да се откажем от изкушенията си. В транзит, Лилит показва формата на отчаянието, най-често в областите на желанието, безсилието на психиката. Тя също така показва къде се поставят под въпрос, нашият живот, нашите работни места, и нашите убеждения. Това е важно, тъй като ни дава възможност да се пусне на нещо.

Има всъщност три Черни Луни в астрологията.

1.Черна Луна (математическа точка).

2.Черната Луна (теоретична втора луна, която обикаля около Земята три пъти по-далеч от нормалната орбита на нашата Луна)

3.Астероид номер 1181, който обикаля около Слънцето в астероиден пояс между Марс и Юпитер. Елиптична орбита на Луната има два фокуса, на земята, и втора точка, разположена в празното пространство, което се идентифицира с Лилит. Тя не е планета, а гравитационна точка в пространството. Лилит се върти бавно около Земята, като 3232 дни, или около 8,9 години за пълно завъртане. Лилит (първата жена на Адам)  демон по определение.

В хороскопа тя определя всички възможности да паднеш на нисшо ниво. Тя е индикатор на това, къде можем да съгрешим по пътя на злото. Едни ги тласка по пътя на алкохолизма, други към сексуални извращения, трети към самоубийство. Ако тя е силна в хороскопа човек се проявява като урод, звяр. Психологически дава лошите наклонности. Трябва да се обръща внимание на пороците на деца със силна Лилит . Черната Луна е показател за тайните грехове и комплекси. Силната Лилит тласка човек по низшият път, от този от който трябва да се откаже в този живот. Чрез Черната луна фатализма се проявява като податливост към тъмното начало. Това не е генното уродство, а изначалното извращаване на личността. Лилит определя количеството зло, което човек може да направи в този живот. Тя обаче може да бъде изменена с нашето съзнателно и самостоятелно развитие.

1 ниво - низшо порочния влечения. Това е активно ниво. По Черната Луна се вижда на къде го влече човека. Тази страст е по силна от волята на разума. Най-лошото е да се подадеш на съблазънта и да повториш всичко и в този живот.

2 ниво  средно  човек не върви по пътя на съблазънта, но постоянно привлича всякакви нечистотии и наказания. Случайностите се подреждат по определена система, попада в необратими ситуации. Древните са смятали че това е най-добрият път  имаш възможност да изстрадаш, да отработиш кармата и да излезеш от този кръг

3 ниво - висше  дава възможност да се види злото и да не му се поддадеш, имайки ясна представа за това кое е лошо. Това изисква самостоятелност в мисленето и развитието. Въздействието на Лилит се мени според пътя, по който тръгне човек. Когато човек престане да бъде палач, започват да го наказват. Когато изтърпи всичко и се измени сам  свършва наказанието и излиза на ново ниво. Лилит е "черната дупка" в хороскопа носеща комплекси и грехове от миналите животи. Това е с което е нужно да се борим, да извличаме тази ненужна кал и да я изчистваме. При благополучен хороскоп Лилит не се забелязва много.

Период: 8.9 г.

Естество: нещастие, разочарование, неприятности, измама, жертва, съблазън, изкушения, вина Влияние: разрушава логиката и разума на морално неустойчивите хора, тласка ги към разврат, духовно опустошение и деградация, суматоха, фаталност, загуба, разочарования в сферата на знака и планетата в аспект

Качества:

Положителни: борба с пороците, борба със собствените слабости

Отрицателни: използване на нечестни методи, на слабостите на хората