Нептун в знака на Риби 2012-20125

място за дискусия на светски (световни) събития, политически събития и карти на политици, в астрологичен контекст. Моля, придържайте се към астрологичната страна на дискусията. Политически публикации и други постове без астрологическо съдържание ще бъдат изтривани.

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Нептун в знака на Риби 2012-20125

Мнение от Slavi » пон авг 20, 2018 9:55 pm

На 3 февруари 2012 г. Нептун влезе в Риби и ще бъде в този знак 13 години( до 30 март 2025 г). Знакът на Риби е домът за Нептун, тук той може да прояви силата си във всичките си нептунови дълбочини и двусмислие. За да разберем по-добре това, от което се нуждаем от Властелина на океаните, които се изкачиха на трона му, трябва да си припомним основните принципи и функции на Нептун и периода, в който е бил открит. Той е открит на 23 септември 1846 г. Нептун е първата планета, чието съществуване е доказано чрез математически изчисления, а не от емпирични наблюдения. Периодът му на обиколка около Слънцето в 164,9 години.
Neptun 2012-2025.jpg
Neptun 2012-2025.jpg (129.17 KиБ) Видяна 677 пъти

Нептун работи с образи, способства за формирането на мистично съзнание, особен финес на възприятието. С него са свързани всички видове изкуства, особено музика и поезия. Той позволява на въображението да завърши това, което светкавицата на Уран е запалила като идея. Като висша октава на Венера, Нептун издига любовта към изключителна височина, допринася за формирането на идеала. Той определя в човека нивото на неговата чувствителност и свръхчувствителност, способността и необходимостта да се жертва, да обича и да проявява състрадание. Той внася дълбочината на взаимното проникване във взаимоотношенията между хората, дава способността за съпричастие. В астрологическия символизъм на религиите Нептун е свързан с християнството. Християнски добродетели - дълбока вяра, търпение, кротост, смирение са висшите състояния на Нептун.
Нептун дава възможност за проникване в фините сфери, Нептун управлява и илюзорни идеи, допринася за бягството от реалността в алкохолната или наркотичната екстаз. В неговия арсенал са мистериозните обстоятелства, мъглата и миража. Той създава условия, които правят възможно скриването на истинското състояние на нещата и въвежда объркване. Той е майстор на илюзии, измама, самозаблуда, несигурност и неточност. Нептун е смесица от всички начала и ни води до разбирането, че всеки от нас е част от огромен вечен свят. Тя съответства на нуждата на хората да вярват в чудо, в нещо, което не съществува в материалния свят и е извън нашия физически свят и следователно извън границите на Сатурн.

Нептун премахва противопоставянето, размива границите и различията, преследва идеята за равенство пред Бога. Без участието на Нептун никога няма да има цяло. В астрологията символизира океана на Божествената Любов, който държи света в единство. Това е източникът на вдъхновение за творчество и творчество. Именно с Нептун, с първичният океан Юнг е свързвал Архетипите - колективни форми на възприемане на света, символи, които имат общо значение за всички. Той изпълнява функцията за оцеляване на ниво на колективните единици.
patient.jpg
patient.jpg (11.12 KиБ) Видяна 677 пъти

През 1846 г. за първи път са използвани обезболяващи по време на операция. За анестезия започват да се използват азотен оксид (весел газ), етер и хлороформ. Това е годината на раждането на анестезиологията. И всички вещества, които водят до промяна във физическото и психическото състояние, са под контрола на Нептун. Той познава наркозата, наркотиците, отравянията; с него е свързано всички неуловими и призрачни.
Marx-cover.jpg
Marx-cover.jpg (14.01 KиБ) Видяна 677 пъти

Колективната мечта за царство на всеобща хармония се формира под влияние на Нептун и всички утопични социални теории принадлежат на неговата сфера. През април 1847 г. Нептун влиза в Риби, а още през 1848 г. в Лондон е публикуван Манифестът на комунистическата партия, написан от К. Маркс и Е. Енгелс. Сега утопичната природа на комунистическия идеал е очевидна за всички, но тогава изглеждаше привлекателна за много хора. Вече първата линия на "Манифеста" е най-доброто доказателство за Нептуновото вдъхновение: "Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма ..."

Отговори

Върни се в “Мунданна (световна) астрология”