Физическо състояние в хороскопа

Място за дискусия на медицинската страна в наталната астрология

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Физическо състояние в хороскопа

Мнение от Slavi » пет авг 24, 2018 10:30 am

Медицински понятия

Здраве – това е състояние на тялото, при което всички негови части са здрави и основните функции се изпълняват правилно.
Болест това е такова състояние, при което жизнеността е снижена и една или повече естествени функции не се изпълнява по правилния начин.
Болестта реално е се изразява във вид на дискомфорт или понижен тонус в човека.
Разстройствата възниква по две причини:
Косвени причини – нездравословен начин на живот, наследствени проблеми, неправилен начин на живот, природни отклонения
Преки причини – климат, инфекции, отрови, нещастни случаи

Физическо състояние

За определяне на физическото състояние на родният е необходимо да се разгледат няколко фактора:
1. Главни
a. Природата на изгряващият знак – положението на Асц в хороскопа и за двата пола определя физическата сила или слабост, т.е. жизненоста
i. знакът в който се намира господаря на асцедента,
ii. естеството на планетите в първи дом (ако има),
b. статуса на Луната R и на господаря на осми дом. Слънцето е главен фактор (Хилег) в мъжки хороскоп, а Луната е главен фактор (Хилег) в женски. Изгряващият знак е важен за силата или слабостта и при двата пола.
2. Второстепенни - Планетите нараняващи светилата предизвикват заболявания според своето естеството и знак, в който се намират.
i. Шести дом управлява заболяванията според знака на ръба на дома или планетите разположение в него. Например: Когато обаче господаря на асцедента се намира 6 дом подкрепен от добър аспект или съвпад от Венера T или Юпитер V, или от планети в свое достойнство, дори и да е наранен от господаря от 8 дом роденият въпреки, че ще е болнав ще бъде отгледан.
ii. Осми дом е свързан със смъртта и знакът на ръба на дома и планетите в него показват фаталните заболявания. Например: В случай, че Сатурн W, Уран X или Марс U са близо до асцедента, наранени от господаря на 8 дом и Луната R в същото време наранена от Слънцето Q то може да се очаква преждевременна смърт на роденият.
Ако господаря на асцедента е в шести дом (Г1У6), наранен от господаря на осми дом, без подкрепа от Юпитер V или Венера T е указание, че роденият ще бъде много болнав и няма да доживее до зрялост.
В тези и подобни случаи тежкото нараняване на сигнификаторите на живота, а именно Слънцето, Луната, Асцедента и неговият господар, живота на роденият ще е кратък. Ако всички тези сигнификaтори са наранени и нямат подкрепа от бенификаторите е указание че роденият ще умре скоро след раждането си.
iii. Четвърти дом, който се асоциира с края на живота, трябва също да бъде разгледан, защото също има голямо влияние върху здравето и болестите.
Човешкото тяло, от гледна точка на астрологията се дели на 12 части и всяка е под управлението на един от зодиакалните знаци. Въпреки това е трудно да се определи под чие влияние се намират сложните органи. Черният дроб има дванадесет сегмента, сърцето четири части …

Отговори

Върни се в “Медицинска астрология”