Особености на Ретрограден Венера

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Особености на Ретрограден Венера

Мнениеот Slavi » пон окт 08, 2018 9:08 pm

Венера ретроградна

По време на ретроградност Венера се отдалечава от Слънцето до максималното възможно разстояние. Това отслабва ефекта от лъчите на Слънцето (съзнанието) върху нея. Така, след като се обърна назад, Венера се намира в слабо осветено пространство и се движи в обратна посока към движението на Слънцето. Тя е в западна спрямо светилото - търси се опора в миналия опит.
Поради това тя се затваря от външни влияния; обърнат не навън, а в себе си, не в обществото, а в вътрешния свят. По това време тя започва да изучава нови нива на минал опит, независимо от всякаква външна интервенция. В психологически смисъл това означава, че можем да се освободим от потока от социални влияния и стереотипи, които управляват нашия живот, и да разберем какво и кой има стойност за нас.
Ставайки ретроградна, Венера започва да се движи към съединение със Слънцето. По този начин, ретроградния периода на Венера ни дава възможност да осъзнаем това, което е било на периферията на нашето съзнание, но на този етап от нашия живот той изисква нов поглед и преоценка.
Можем да си зададем въпроси, които не са ни идвали в главата преди това:
"Наистина ли ми харесва това?",
"Нуждая ли се от тези взаимоотношения?"
- Наистина ли искам ИТ?

По това време можем да се върнем към предишните привързаности или хората от миналото сами ще се появят в нашия живот. Това е времето, когато можем да опитаме отново това, в което преди това не сме успели. Ретроградната Венера връща към нас онези, които някога сме обичали или, към които просто сме изпитвали симпатия. Тя предлага да се направят изводи от преоценката на предишния опит, полезен за бъдещето, а не да се повтарят грешките от миналото, когато се избира нова посока.
Ако искате да върнете любимия си човек, имате шанс да го направите на ретроградна Венера. Това също е подходящо време за връщане на дълговете.

Какво е важно да се разбере?
Ретроградната Венера сама по себе си изобщо не е лоша, нейните енергии не са вредни. Ако в отношенията царуват мир и хармония, ретроградната Венера няма да се намесва в това. За стабилни взаимоотношения този период дава възможност да се оживят, да се донесе повече свобода и да се освободим от формалните навици, които отдавна носят отегчение.

Този период е благоприятен и за творчеството - за усъвършенстване на творческите идеи, за подобряване на техния стил и художествени умения. Това може да е времето на творческите открития, възобновяването на старото сътрудничество. За дизайнери, художници, музиканти това може да бъде плодотворен период.

Ако има проблеми в деловите или лични отношения, този период може да създаде ефекта на лупа, което ще ви позволи да видите какво се е изплъзвало в обикновените времена и да разберете какво трябва да се промени, за да се постигне хармония. Получените усложнения във взаимоотношенията ще бъдат сигнал за факта, че не всичко е наред и трябва да се обърне по-сериозно внимание на неудовлетворението, на претенциите на партньора ни или на емоционалните ни реакции към това, което се случва. Това време показва къде има нужда от промяна, конструктивна промяна, отстраняване на ненужните и остарели, за да успее бизнеса, а отношенията ни да задоволяват и двете страни.

Този период събужда страст, ревност. Но сега не трябва да се доверяваме напълно на информация и заключения, които подбуждат негодувание и ревност. Не трябва да се занимаваме с негативните чувства и веднага да сортираме нещата. Съхранявайте търпение, не действайте грубо. Така можете да не направите грешки, за които после да съжалявате.

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Re: Особености на Ретрограден Венера

Мнениеот Slavi » пон окт 08, 2018 9:09 pm

Retro Venus 2018.jpg
Retro Venus 2018.jpg (89.01 KиБ) Видяна 236 пъти


Върни се в “Транзити и революции на планетите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост