Лунни Възли в Рак-Козирог

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Лунни Възли в Рак-Козирог

Мнение от Slavi » нед ное 11, 2018 12:42 am

Северен възел в Рак – Южен възел в Козирог

От 6 ноември 2018 г. се случи важна ингресия: Лунните възли смениха оста на знаците. Северният възел се премести в Рак, а Южният възел ще бъде в Козирог. В тези знаци възлите ще бъдат до 5 май 2020 г. Лунните възли променят знаците на всеки 18 месеца. Техният транзит създава фонът, върху който ще се развиват събитията.
Значението на този преход е, че водят със себе си затъмнения. Всеки път, когато Слънцето прави съвпад оста на лунните възли, Новолунията и пълнолунията стават затъмнения. През следващите 19 месеца до юли 2020 г. почти всички затъмнения ще бъдат по оста на знаците Рак-Козирог.
:!: Възлите като пръст, посочват общата посока на движение на събитията, показват кармичната задача на съвременната сцена. Южният възел е резултат от това, което сме правили в миналото - кармичен багаж. Северен възел е възможност да променим нашата карма, описва как е възможен еволюционният растеж през следващите 18 месеца. Северният възел показва необходимите предпочитания, които трябва да се ръководят, когато правите избор. Северният възел е вратата към нова сфера на опит, която трябва да бъде отворена, за да можем да реализираме своя потенциал. Понякога се изисква кураж от нас, но това е начинът, по който се приближаваме към нашите дългосрочни цели.
Оста на Рак-Козирог е оста на безопасността - лична и социална. Това е родителската ос, оста на авторитетните фигури, както и темите за дома, местообитанието и позицията в обществото. Козирог - кариера, статус, социални цели - това е голям свят. Ракът е родът, това са нашите корени, които ни дават подкрепа. От тези корени расте Дървото на Живота, плодовете на които според библейската легенда дават вечен живот. Ако не разбирате това библейско, но го разглеждате във връзка с реалността, Ракът е генеалогично дърво. Това е семейство, у дома, чувства, чувствителност, грижа за близките, това е кръгът на близките, личният живот - това е нашият малък свят. Всичко, което е свързано с нашия малък свят, трябва да бъде предпочитано през този период.
Същността на възлите е в баланса, полюсите на знаците не трябва да се противопоставят един на друг. Например, ние се научаваме да поемаме отговорност (Козирог), за да задоволим нуждите си (Рак), а дисциплината и добре дефинираните лични граници (Козирог) могат да помогнат конструктивно да изразят нашите чувства и потребности (рак).

:!: Важната задача на тази ос на Възлите е да поемете отговорност за живота си и живота на близките си, за да постигнете целите си. Северният възел в Рак е тенденция към семейни ценности, традиции на рода, подкрепа за семейството, внимание към нашия малък свят - домът, близки, за разлика от големия свят - общество. Той призовава да осъзнае важността на семейните ценности, интимните отношения, семейните отношения, за разлика от социалните цели и стремежите за кариера.

Отговори

Върни се в “Транзити и революции на планетите”