Особености на Ретрограден Марс

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Особености на Ретрограден Марс

Мнениеот Slavi » чет авг 02, 2018 9:07 pm

Марс e ретрограден на всеки две години и два месеца за период от 66 до 88 дни. Това прави неговия ретрограден период доста важно събитие, тъй като се случва по-рядко от другите лични планети.
По време на ретроградния период Марс е възможно най-близо до Земята и най-далече от Слънцето. Това отслабва влиянието на Слънцето върху него. След като стане ретрограден, той се намира в слабо осветено пространство и се движи в посока на обратното движение на Слънцето. По този начин се оказва, че е „изолиран“ от външни влияния и в този момент започваме да изучаваме миналия опит на нови нива, и сме по-малко зависими от външна намеса. В психологически план, това означава, че ние сме в състояние да се освободим от потока на социални влияния и стереотипи, от обичайните реакции, които управляват живота ни и да преразгледаме принципите на своята дейност и начини на действие. Нужни са нови подходи към урегулирането на конфликти, изразяването на враждебност и гняв, към проявата на воля и физическа активност. В спорта и военното дело в този момент успехът идва от отбранителна тактика.

Обикновено в периода на ретрограден Марс в живота ни се появяват хората от миналото: съперници, конкуренти хора, които стимулират нашата активност и не ни позволяват да се отпуснем. Това е време , в което ни се дава възможност отново да се опитаме да постигнем цели, които преди са били недостъпни. Но не трябва да забравяме, че действията ни по това време нямат стабилна основа и не са дълготрайни.
Ситуациите, които възникват по време на ретрограден Марс, изваждат навън не конструктивни реакции, натрупан гняв и безизходни подходи в нашето желание да успеем, или, напротив - в нашата неспособност да направи нищо. Това е особено изразено в случаите, когато транзитът на ретрограден Марс прави съединение или опозиция на планета в наталната карта. Това важи и за квадратурите на Марс.
Ретроградният Марс се свързва с изострянето на вътрешното напрежение, от една страна, и спада на нашата енергия - от друга. Естественият поток на енергия в този момент се насочва към преразглеждане и преосмисляне, към вътрешна дейност, а не към външни цели и резултати. Опитвайки се по това време да направим пробив в бизнеса или да приложим някакви блиц проекти означава да плуваме срещу течението на лошо контролиран кораб. Ето защо новите проекти, стартирани през този период, няма да донесат очаквания резултат. По това време се изисква допълнителни усилия, за да се запази статуквото и не е време за нови начинания и борба за място под слънцето. Действията в този момент се забавят, реализацията на нови идеи води до трудности при изпълнението и нарушаването на плановете. Сега е време за забавяне и усъвършенстване на това, което вече е започнало, ще донесе по-голяма полза, отколкото желанието да натиснем "газта" и да действаме напред.

След периода на ретроградното движение на Марс ние несъзнателно избираме нови тактики на действие, нови и евентуално по-ефективни начини за изпълнение на своите идеи.

Нещо повече, астрологическите наблюдения показват, че човек, който по време на ретроградния период на Марс започва война, показва агресия или предприема активни действия, като например: организира улични свади, подава съдебен иск, инициира конфронтация – е винаги губещ, дори и да е прав. Конфликтите са опасни за този, който ги инициира. Този, който стреля първи, ще загуби!

Марс, който е свързан с кръв, огън и метал, е най-пряко свързан с хирургията. По време на периодите на ретрограден Марс, не следва да се предприема хирургическа операция, козметична също. За спешните хирургични интервенции това не се отнася

Какво НЕ е препоръчително да се прави:
• Не Започвайте нов бизнес проект или кампания, която изисква действие и натиск.
• Не регистрирайте фирма.
• Не правете планирани операции.
• Не купувайте механизми: автомобили, средства за производство, домакински уреди, инструменти и др.
• Не започвайте строителството или ремонт.
• Не организирайте спортни състезания или корпоративни спортни първенства.
• Не започвайте съдебно дело, не инициирайте конфронтация.
• Не инициирайте спорове, дискусии, дебати.
• Не давайте колата си за ремонт или за профилактика без основателна причина.
• Не променяйте местоработата.
• Не правете дълги пътувания, особено рисковани.
• Не използвайте огнестрелни оръжия и студена стомана.
• Не започвайте флирт.


Какво е препоръчително Да се прави:
• Да възстановите реда в старите неща, да ги завършите, да разрешите текущите проблеми.
• Да подновите преди това изоставените спортни дейности: Ушу, Чигун ….
• Да се занимавате с йога, медитация.
• Да се подготвите за нов проект, да търсите форма за реализиране на идеята, да се вземат предвид недостатъците на текущи проекти, грешки и провали, ако е необходимо, да се промени подходът към бизнес започна или да напусне, че е надживяла, остарели.
• Ако е възможно, релаксирайте повече, по-често правете почивки; тези паузи ви позволяват да натрупате енергия и да разберете как да я използвате по-ефективно.

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Re: Особености на Ретрограден Марс

Мнениеот Slavi » пон авг 06, 2018 6:06 pm

Mars 2018.jpg
Mars 2018.jpg (42.28 KиБ) Видяна 245 пъти


Върни се в “Транзити и революции на планетите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта