ФАЗИ НА ЛУНАТА

Луната - най-близо до нас небесно тяло.  След  Слънцето, тя е с най-силно въздейства върху всичко живо на Земята. Лунните ритми са от съществено значение за всеки жив организъм. Целият  живот на Земята живее в лунния ритъм, както и много от биологичните ритми на човека съвпадат с фазите на Луната. Лунният цикъл се отразява на водния  метаболизм в живите същества, включително и на раститенията, на  ритъма на физиологията, на цикличноста на възпроизвеждане на животинския свят.

Например учени от САЩ са пручвали мистериите на съня, и е доказано, че човешкият биологичен часовник "е настроен", не на 24, а на 24,5 - 25 часа, което съответства на лунния ден. А според учени от Илинойският университет (САЩ), ако настъпи зачеване в рамките на 12 дни преди пълнолуние, шансовете за момче са най-големи....

------- По време на намаляващата луна жизнеността на организма намалява, лицето става все по-малко активно, по-уморен и реакциите му са забавени, така че в този период следва да се занимаваме с добре подредени дейности, не изискващи много усилия.

Четирите критични точки - това са дните на точните фази на Луната, това са повратните точки на цикъла. В тези дни, Луната и Слънцето са в критично ъгловото разстояние една от друга (спрямо Земята), образуват напрегнати, нехармонични аспекти.

 

Може да споделите вашето мнение в нашия Форум тук

 

 

 


Други публикации:

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак ТЕЛЕЦ"

       

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Лъв"

 

 ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Водолей"

Фази на ЛУНАТА