ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Водолей"

изнесена на 30.01.2015 година

пред аудиторията на астро-център "Астрология за всеки"

Автор: Лиляна Иванова-Миндова

 .........

Водолеят като време заема средата на зимата. Жизнената енергия работи под дебелата снежна покривка, тя е по-невидима. Външни украси в природата няма. Белотата на снега и студените ветрове събуждат яснотата на мисълта. Слънцето навлиза във Водолей на 20 януари и го напуска на 18 февруари, плюс минус един ден. Управител на Водолей е планетата Уран, преди той да бъде открит управител е бил Сатурн.

Водолей е въздушен, неподвижен знак, който заема 11 дом от картата. Глифът му представлява две успоредни вълнообразни линии, които според духовните науки представляват мисълта и светлината. Ако цитираме Петър Дънов „ Когато мислите на двама души са в хармония – те образуват в движението си успоредни, вълнообразни линии.“ Точно това, което виждаме в знака на Водолея.

Знакът Водолей управлява прасците и глезените. Счита се, че глифът му показва и вълнообразната линия, образувана на нивото на глезените при ходене.

Водолей – това е трансформация на въздуха, трансмутация на съзнанието.

Основна задача на Водолея, това е обновлението, усъвършенстването на средата, обитаема от човека, изменение и облагородяване на общественият климат, изграждане на обществото в съответствие с космическите закони.

Водолеят, това е човек достигнал лична вътрешна свобода, той вече не е ограничен с никакви обществени условности и забрани.  Може свободно да проявява себе си във всякакви условия, може да вижда живота в истинската му светлина. Той може да внася в обществените процеси изменения, водещи към общото благо. Точно за това на Водолеите им се налага да разрушават остарелите и пречещи порядки и връзки в обществото и да създават нови, прогресивни.

Водолеят е способен на преустройва, да разширява съзнанието на хората, откривайки му космическите вибрации. Може би тук е мястото да споменем, че планетата управител на Водолеят Уран е първата планета открита с помощта на телескоп. Открива го Сър Уилям Хершел през 1781 г.........

.......... Родените под знака на Водолея са изключително свободолюбиви, независими, не обичат ограниченията от каквото и да било естество, ненавиждат условностите на живота. Те си имат собствена ценностна система, собствени правила, норми и морал. Не желаят да вървят по отъпкани пътища и не обичат рутината. Водолеите са жизнени, смели, упорити, настойчиви и самоуверени. В същност може би най-обединяващата и ключова дума за този знак е нестандартноста в различните и форми. Присъщи са му качества като новаторски дух, понякога гениалност (защото не можем да кажем, че всички водолеи са гениални), внезапни озарения, интерес към нови технологии, изследване на непознатото, ориентация към бъдещето, настойчивост. Те са хора с богато въображение, с големи намерения и идеи. В повечето случаи тези идеи изглеждат странни и ексцентрични за другите хора, но това ни най-малко не разколебава Водолея в преследването на целите му...............

Може да изтеглете цялата лекция в pdf формат като кликнете тук

Може да споделите вашето мнение в нашия Форум тук

Програмата на месечните открити лекции-дискусии можете да намерите на тук. Заповядайте!


Други публикации:

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак ТЕЛЕЦ"

       

ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Лъв"

 

 ЛЕКЦИЯ на тема   ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Водолей"

  ЛЕКЦИЯ на тема "Зодиакален знак Везни"

 

Фази на ЛУНАТА

 

................  Всички публикации