Астрологически сигнификатори на здравето

Медицински понятия

Здраве – това е състояние на тялото, при което всички негови части са здрави и основните функции се изпълняват правилно.
Болест това е такова състояние, при което жизнеността е снижена и една или повече естествени функции не се изпълнява по правилния начин.
Болестта реално е се изразява във вид на дискомфорт или понижен тонус в човека.
Разстройствата възниква по две причини:
Косвени причини – нездравословен начин на живот, наследствени проблеми, неправилен начин на живот, природни отклонения
Преки причини – климат, инфекции, отрови, нещастни случаи

Физическо състояние

За определяне на физическото състояние на човек е необходимо да се разгледат няколко фактора:
1. Главни
a. Природата на изгряващият знак (Асцедент)– положението на Асцедента в хороскопа и за двата пола определя физическата сила или слабост – жизненоста
i. Знакът в който се намира господаря на асцедента,
ii. естеството на планетите в първи дом (ако има),
b. статуса на Луната и на господаря на осми дом.

Слънцето е главен фактор (Хилег) в мъжки хороскоп, а Луната е главен фактор (Хилег) в женски. Изгряващият знак е важен за силата или слабостта и при двата пола.
2. Второстепенни – Планетите нараняващи светилата предизвикват заболявания според своето естеството и знак, в който се намират.
i. Шести дом управлява заболяванията според знака на ръба на дома или планетите разположение в него. Например: Когато обаче господаря на асцедента се намира 6 дом подкрепен от добър аспект или съвпад от Венера или Юпитер , или от планети в свое достойнство, дори и да е наранен от господаря от 8 дом роденият въпреки, че ще е болнав ще бъде отгледан.
ii. Осми дом е свързан със смъртта и знакът на ръба на дома и планетите в него показват фаталните заболявания. Например: В случай, че Сатурн, Уран или Марс са близо до асцедента, наранени от господаря на 8 дом и Луната в същото време наранена от Слънцето то може да се очаква преждевременна смърт на роденият.
Ако господаря на асцедента е в шести дом, наранен от господаря на осми дом, без подкрепа от Юпитер или Венера е указание, че роденият ще бъде много болнав и няма да доживее до зрялост.
В тези и подобни случаи тежкото нараняване на сигнификаторите на живота, а именно Слънцето, Луната, Асцедента и неговият господар, живота на роденият ще е кратък. Ако всички тези сигнификaтори са наранени и нямат подкрепа от бенификаторите е указание че роденият ще умре скоро след раждането си.
iii. Четвърти дом, който се асоциира с края на живота, трябва също да бъде разгледан, защото също има голямо влияние върху здравето и болестите.
** Човешкото тяло, от гледна точка на астрологията се дели на 12 части и всяка е под управлението на един от зодиакалните знаци. Въпреки това е трудно да се определи под чие влияние се намират сложните органи. Черният дроб има дванадесет сегмента, сърцето четири части …

текста е извадка от 3 ниво на курса по „Класическа астрология “ за начинаещи

Сподели публикацията в
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *