Положението на Луната в домовете

Положението на Луната в дом показва фокусирането на най-силните ни нужди в нашия живот върху определена сфера на преживяване. Това положение на Луната в дома значително влияе върху удовлетворението ни от работата, ежедневието, хобитата, партньорствата и други области на живота.

В 1 дом: Когато Луната е разположена в 1-ви дом, тя подчертава важността на индивидуалността на даден човек, желанието му да „прави нещата по свой начин“. От тази позиция работата на човек, като правило е по-индивидуалистична, отколкото ориентирана към партньорство и сътрудничество. Целият опит от човек се тълкува като свързан пряко с неговата личност. Реакциите му също са силно индивидуалистични.

В 2 дом: С Луна във втория дом човек обикновено се нуждае от работна ситуация, в която собственото му значение, стойност, лично превъзходство могат да бъдат изведени на преден план. Човек трябва да бъде в полезрението, докато работи, като осветен експонат в прозрачна витрина или най-малкото работата му често да се оценява.

В 3 дом: Луната в 3-ти дом подчертава важността на комуникацията – човек се стреми да задоволи нуждата да бъде посредник, да осъзнае способността си да убеждава и рекламира. Човек има нужда да събира информация, да я споделя и да получава обратна връзка.

В 4 дом: Луната в 4-ти дом оценява работната среда, наподобяваща домашна среда и семеен дух в екипа – всички се грижат един за друг, подкрепят се, съчувстват и са отдадени на личните дела на другия. Човек просто се нуждае от работа у дома.

В 5 дом: Важно за човек с такава Луна е да задоволи нуждата си от силни драматични преживявания. Той е привлечен от децата и творчеството под каквато и да е форма. За него е важно елемента на авантюризъм и вълнението да присъства в работата му.

В 6 дом: Луната в 6-ти дом предполага дълбоко потапяне в работата, което лесно се превръща в всепоглъщаща дейност и самоцел. Ако една работа не е достатъчна за запълване на цялото време, може да има две или повече. Работохолиците често идват от тук.

В 7 дом: Когато Луната се издига над хоризонта, отношенията с други хора започват да се появяват в нейната символика. С Луна в 7-ми дом професионалната ситуация обикновено трябва да се свързва с това да бъдете на публично място, с партньорства, с ясно осъзнаване на очакванията на другите. Често чувството за сигурност в работната ситуация се засилва от брака.

В 8 дом: Луната в 8 дом настоява за професионални дейности, свързани със зависимостта от ресурсите на други хора – това може да бъде работа на брокер, консултант, реставратор, реформатор. Допълнителни възможности- връзка на професията с мистика, изследователски дейности, сексуалност или религиозност.

В 9 дом: С Луната в 9-ти дом индивидуалността е готова да се разтвори в работа. „Аз“ се стреми да се идентифицира с философските системи, с идеи и програми на образователни институции, с течения, идващи от чужбина, накрая с голямата картина. Той помага на индивида да се чувства комфортно в професионалния свят.

В 10 дом: Тук Луната символизира необходимостта от поемане на отговорност. Индивидуализмът се подчертава до такава степен, че е трудно човек да издържи подчинено положение в работата.

В 11-ти дом: С Луната в 11-ти дом, кръгът от приятели е значителен за човек в смисъл, че чрез участието на приятели, човек може да получи работа, да почувства удоволствие от нея, да остане на нея и да я оцени.

В 12-ти дом: В 12-ти дом Луната показва, че човек ще се чувства комфортно да бъде „зад кулисите“. На сцената – някой друг. Както при Луната в 8-ми дом и тази позиция е благоприятна за професията на консултант.

Източник: Сборник стаии под редакцията Ноел Тил. Как использовать астрологию для успеха в бизнесе и удачного выбора профессии. 2 тома. Редакция журнала «Урания» Москва 1998

Сподели публикацията в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *