Правила за ползване на форум "АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ"

Правилата към които се придържаме на този форум

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Правила за ползване на форум "АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ"

Мнение от Slavi » съб авг 22, 2015 7:52 pm

Правила за ползване на форум АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ

1. Общи положения

1.1 Форумът има за цел да предоставя възможност на участниците в него да споделят и обменят своите мисли и опит, както и да се срещнат с хора с общи интереси; Идеята е, това място в интернет пространството да е средище на ползотворни и задълбочени дискусии в областта на астрологията .

1.2 Препоръчително е активното участие във форума, тъй като това изразява подкрепа към основната му цел- да събира хора с мнение, опит и отношение към Астрология. Настоящият форум обединява астролози и като цяло активно практикуващи и сравнително напреднали в заниманията си с картите хора. Потребители, които търсят разрешаване на личен проблем или съвет посредством Астрология не е необходимо да се регистрират като участници. За тях е секцията „Ние се отзоваваме“

1.4 Участието на регистрирани потребители в секцията „Ние се отзоваваме“ е по тяхно лично усмотрение, съобразено с тяхното желание и време и не е задължение.

1.5 Важно за регистрирани потребители: Определени теми са заключени и до тях имат достъп само потребителите, включени в дискусията. За включване в дискусията се обърнете към администрацията на форума.

1.5 Форумът се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други.2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Ползването на български език с кирилица е задължително. Теми, написани в разрез с това правило се изтриват без предупреждение.

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно и кратко.Теми със заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

2.4 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно или spam (нежелани съобщения). За добавяне на информация към предишен пост се ползва бутон "Редактирай".

2.5 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

2.6 Категорично се забранява препратката към линкове на страници съдържащи порнография или детска порнография.

2.7 Пропагандирането на всякакви идеи съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други е забранено. Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допуска проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.8 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.9 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

2.10 Всяко мнение, предоставено тук, е публикувано доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че постинга съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

2.11 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на страните, участвали в кореспонденцията.

2.12 Администраторите или модераторите могат по преценка да заключват изчерпани теми.Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, потребителите могат да се обръщат към администрацията на форума за съдействие по публикуването на нови мнения в нея.

2.13 Всякакви теми, в които публично биват коментирани действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение – действията на съответните потребители ще бъдат санкционирани.


3. Профили, аватари, подписи

3.1 Потребителският профил съдържа онази лична информация за притежателя си, която той сам е преценил да представи или сподели. Данните, публикувани тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума..

3.2 Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Файлът, използван за аватар да не бъде с размер над 160/200 пиксела

3.3 Подписът е кратък текст или изображение, съпровождащи всеки потребителски коментар (намират се под него).

а) Текстът в подписа да не надвишава осем реда при нормален размер на шрифта, като за самия текст важат точки 2.6, 2.7 и 2.8 от правилата.

б) Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове.

в) Забранява се публикуването в подписа на изображения по-големи от 160х100 пиксела.

г) За публикуването на линкове и банери важи точка 2.8 от правилата. Банерът не трябва да е с размер над 400x100 и 20 КБ.д) Включването (рекламираното) на конкурентни сайтове или форуми в подписите и аватарите на потребителите може да става само след одобрение от страна на екипа на форума. Подписи, които не са одобрени ще бъдат изтривани или редактирани.


4. Третиране на нарушенията

4.1 Спазването на изложените тук правила е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

4.2 Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител, се определя от администраторите и/или модератор/ите, а именно:

а) Включване на функция "Предварителен изглед" – публикуваните от потребителя постове не са видими докато не бъдат прегледани и одобрени от модератор и/или администратор.

б) Забрана за публикуване и замразяване на акаунта - като санкция модераторите могат да ви отнемат правата за публикуване във форума или да замразят акаунта ви изцяло.

в) Налагане на бан ("забрана, ограничение") – администраторът може да "изхвърли" нежеланите потребители на форума, като ограничи достъпа им до сайта чрез бан. Банът може да важи само за форума или за целия сайт. Също така може да бъде постоянен или временен.

Отговори

Върни се в “Правила за ползване на форум "АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ"”