Особености на Ретрограден Меркурий

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Особености на Ретрограден Меркурий

Мнениеот Slavi » чет авг 09, 2018 1:51 pm

Меркурий е ретрограден 3-4 пъти в година. Ретроградният му период е 20 дни. Символически Меркурий е свързан с обмен на информация, мисленето, общуването, договорите, договорките, комуникацията и средствата за връзка. В периода на неговата ретроградност се наблюдава забавяне на мисловните процеси, стремеж към анализиране на натрупаната информация. Ретроградният Меркурий не е ориентиран към нови връзки, нови впечатления, а насочен към осмисляне на това което знаем, има тенденция към подреждане на мислите и контактите.
Merkurij Retro 2018.jpg
Merkurij Retro 2018.jpg (81.24 KиБ) Видяна 404 пъти

Ефект на ретроградният Меркурий

В периода на ретроградност на Меркурий се наблюдава известна промяна в мисленето, умът е насочен повече към миналото, към метафизичното, хората общуват и мислят по-различно, „потапят“ се в себе си. Засилва се стремежа към уединение и намаляване на контактите.
Разсеяността и забравянето стават по-чести. Много от започнатите работи се оказват спрени,забавени по независещи от нас причини, не могат да се завършат в срока, който сме определили.
Направените в този период изводи и планове няма да са окончателни и ще трябва да се разглеждат отново и да се доработват.
В този период могат да се променят правилата, да се преразглеждат договори, да се отлагат срокове, да се забавя издаване на печатни издания, увеличават се трудностите при оформяне на документи, допускат се грешки и неточности в печатни произведения. Увеличават се
счетоводните грешки. При учение се изпитват трудности с новия материал, а при пътуване често има премеждия, закъснения и забавяне на транспорта.

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Re: Особености на Ретрограден Меркурий

Мнениеот Slavi » чет авг 09, 2018 1:52 pm

Merkurij Retro 2019.jpg
Merkurij Retro 2019.jpg (78.75 KиБ) Видяна 403 пъти

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Re: Особености на Ретрограден Меркурий

Мнениеот Slavi » чет авг 16, 2018 10:28 pm

Retro Merkury 2018.jpg
Retro Merkury 2018.jpg (58.86 KиБ) Видяна 346 пъти

Ретроградното движение на планетата е астрономически феномен, поради който планетата преминавания през същия участък на звездното небе три пъти: първи път - преминавайки от точка 1 до точка 2 (област 1 - 2, виж фигурата), Втори път - от точка 2 до точка 3 (раздели 2-3) и накрая за трети път - от точка 3 до точка 4 (раздели 3-4). Ако тези три секции се наслагват върху еклиптиката, която служи като линия за измерване на движението на планетите, те ще съвпадат един с друг.
Какво може да означава това тройно преминаване от един и същ участък за нас, жителите на Земята? Един от основните принципи на астрологията е принципът на подобието. Ние сме с вас (микрокосмоса) са подобни на Слънчевата система (макрокосмоса), а ако елемент на слънчевата система, наречена Меркурий, изведнъж се връща назад и се минава към вече премината част на небето, това означава, че и някаква част от нашето същество, съответният на пространство на Меркурий в нас, също променя посоката си и обръща.
Ние по някаква причина се връщаме към вече наученото житейско преживяване, погледнете назад към това, което е било направено. Какъв е смисълът? Смята се, че по време на ретроградното движение на определена планета в света има промяна на стереотипа в областите, съответстващи на планетата (знаем, че всяка планета има своя специфична област на съответствието в света около нас и в нас). Всеки от нас мисли по свой начин, комуникира, действа, влиза в контакт с хора и т.н. - можем да бъдем идентифицирани по характера на нашите дейности. Тук този индивидуален портрет на дейност се нарича тук "стереотип". Начинът, по който мислим, комуникираме, обработваме информация, определяме стереотипа, свързан с Меркурий.
:!: - Хората все по-малко и по-малко активно използва стария стереотип, свързан с определена планета (в небето по това време на планетата намалява скоростта си в движението си напред участък 1 - 2);
:!: - след това употребата на стария стереотип се прекратява (планетата спира, точка 2);
:!: - прегледът на натрупания в миналото опит започва с цел търсене на нов стереотип, насочен към бъдещето; през този период няма стабилен стереотип в областта на тази планета, няма солидна основа за дейност (планетата се движи в обратна посока, участък 2-3);
:!: - открит е нов стереотип; отначало, той е все още е много схематичен, хората го използват не съвсем уверено, но с течение на времето новият модел на поведение се използва по-уверено (планетата променя посоката си на правия с увеличаване на скоростта се втурва напред участък 3 - 4).


Върни се в “Транзити и революции на планетите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта