Слънчево затъмнение

Модератори: Slavi, nal

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Слънчево затъмнение

Мнениеот Slavi » пет авг 10, 2018 10:02 pm

Слънчевото затъмнение е Новолуние, което има по-силно влияние и по-продължително действие, тъй като това се случва, когато Светилата се приближат до един от лунните възли. На новолунието Луната съвпада със Слънцето и отваря нов цикъл. Но ако в случай на нормална нова луна лунният цикъл е равен на един лунен месец, новата луна, в която се появява затъмнението, е етап от проявлението на по-дългите цикли, обхващащи големи интервали от време.
Solar eclips.jpg
Solar eclips.jpg (19.83 KиБ) Видяна 308 пъти

Най-важните лунни цикли са цикъл на Метон и цикълът на Сарос. Метският цикъл е период от 19 години, състоящ се от 235 лунации. На всеки 19 години се появява Новолуние или слънчево затъмнение в същия градус, както преди 19 години. Цикълът на Сарос е по-дълъг, той дава затъмнение от същата серия на всеки 18 години плюс 9-11 дни или плюс 10º. Общият брой затъмнения в една серия от Сарос е 70-72, а продължителността на цикъла е 1280 години.
По този начин затъмнението е не само дата, но и период, не е моментно събитие, а процес. Събитията, свързани с него, не е задължително да се случват в деня на затъмнението. Ефектът на затъмнението може да се появи по-рано, по-късно или непосредствено в същия ден. Но близо до деня на затъмнението, ефектът от това, което се случва, е планиран или предопределен. Често събитията се случват след няколко дни и дори няколко седмици преди или след датата на затъмнение, когато Слънцето и един от лунните възли са в съединение с орбис 18°31'. Следователно, по време на затъмнението, събитието често се оказва, че вече е станало. Ефектът от затъмнението обикновено трае около шест месеца до следващия "сезон на затъмнение". Но темите, засегнати от затъмнението и свързаната с него ситуация, могат да се развият и в продължение на много години до следващото затъмнение на същия цикъл на Сарос (18 години).
Аспектите на затъмнението с планетите на нашия хороскоп повдигат теми, свързани със символизма на тези планети, а също така активират въпроси на дома, управлявани от тази планета. За аспектите на затъмнението, е по-добре да се вземе орбис до три градуса. Разглеждат се само основните аспекти на затъмнението с планетите и ъглите, по важност: връзка (0º), опозиция (180º), квадратура (90º), троен (120º), секстил (60º).
Най-голямо влияние от затъмнението се усеща, когато то се осъществява в точен съвпад с ъгловото ръб или една от личните планети при раждането. Ако например затъмнение формира съвпад с наталната Венера, тогава ще бъдат активирани въпросите за взаимоотношенията, жените, любовта и парите. Определете къщите, управлявани от Венера, т.е. домовете, чиито домове са в Телец и Везни, тъй като те ще бъдат активирани.
Разгледайте знака, в който се е случило затъмнението - темите и типът на дейност, характерни за този знак, ще бъдат от значение.

Slavi
Мнения: 121
Регистриран на: чет авг 20, 2015 11:15 am

Re: Слънчево затъмнение

Мнениеот Slavi » пет авг 10, 2018 10:10 pm

В събота 11 август 2018 ще има слънчево затъмнение в 18°42'Лъв. Това е последното затъмнение през 2018 година. Ще се види от северното полукълбо няколко часа преди пика на годишния метеорен поток на Персеидите.

Полосата на затъмнението на 11 август 2018 г. ще премине през Северна и Източна Европа, Северна и Западна Азия, Северна Америка, Атлантическия океан и Арктика. Гледайте тя може да бъде в Канада, Гренландия, скандинавските страни (Исландия, Великобритания, Норвегия, Швеция, Финландия, Естония и Латвия), в северната част на Русия, Казахстан, Киргизстан, Монголия и Китай. По време на залез слънце, затъмнението може да се наблюдава в Северна и Южна Корея.
Зона видимости или тень солнечного затмения 11 августа 2018.jpg
Зона видимости или тень солнечного затмения 11 августа 2018.jpg (69.48 KиБ) Видяна 307 пъти

Слънчево затъмнение на 11 август 2018 г. на 18°42'Лъв
и времето му:
Затъмнението започва на 11 август в 08:02 GMT- 11:02 българско време
максимална фаза в 09:47 GMT – 12:47 българско време
затъмнението завършва в 11:30 GMT – 14:30 българско време


Това е частично слънчево затъмнение в Северния възел на Луната. В мунданен контекст събитията от този период могат да повлияят на съдбата на лидерите или да променят отношението към тях. Затъмненията се повтарят в същият градус на Зодиака на всеки 19 години (цикълът Метон). Интересно е, че това затъмнение ще бъде в същият градус като затъмнението от 11 август 1999 г., което съвпадна с внезапното изкачване на Владимир Путин. Може да се предполага, че този август и следващата година ще бъде за президента на Руската федерация в много отношения знаков и решаващ.
Общата характеристика на тази Сарос Бернадет Брейди описва така:
"Ако едно затъмнение от това семейство засяга картата, човек ще почувства внезапен срив на планове или начина на живот. Възможно е да има объркване, но дългосрочните ефекти ще бъдат преструктуриране и преобразуване. Когато прахът се улегне, перестройката ще започне и нейните последствия ще имат далечни последици. Затъмненията на това семейство променят посоката на живот на човека, като неочаквано рушат съществуващата структура. "
Това затъмнение активизира желанията на сърцето ни и творческото самоизразяване. Целта на лъва е да се постигне разумно чувство за идентичност. Всичко, което сега се проявява външно, е нерешен проблем в нас. Ако в този момент проблемите станат видими във външната равнина - под формата на кавги, конфликти, усложнения в делата - сега е подходящото време да се разберат причините и да се намери решение.
Влиянието на слънчевото затъмнение на 11 август 2018 г. в личните дела ще се усеща в по-голяма степен от тези, които имат лични планети и важни точки от 14 ° -20 ° фиксирани знаци в раждането: Лъв, Водолей, Телец, Скорпион.


Върни се в “Транзити и революции на планетите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта