Семинар „Хорарна астрология“

Астрологичен център „Астрология за всеки“ организира семинар по Хорарна Астрология.

Той е подходящ за всеки, който има базови познания по астрология и иска да изучи тънкостите на хорарната астрология.

Хорарната или часовата астрология е изкуство на астрологическо предсказание. Въпросът е зададен, астрологът съставя карта за момента на въпроса и след това прави заключение за вероятния резулта по темата на въпроса. Когато въпросът е зададен честно, картата съответства на определени условия, които позволяват да се даде отговор на въпроса.

Хорарната астрология има своите правила и методи, различаващи се от другите клонове на астрологията. Един от най-великите астролози, специалист по хорарна астрология е Уилям Лилли (1602-1681). В своята книга „Въведение е астрологията“ пише:

Ако някой предположи нещо и се съмнява вярно ли е или не неговото предположение, и може да укаже точен час и минута, когато това му е хрумнало за първи път в главата, направете хороскоп за този момент и съмненията му ще бъдат разсеяни. Може да се установи ще успее ли това начинание, ще стане ли сделката и т.н.“

Хорарната астрология свързва космическите феномени с определени ситуации, събития и мисли. Може да се работи само с конкретни и точно определени в ума на питащия проблеми. Ако въпросът е поставен и възприет точно, хороскопън принципно трябва да даде точен отговор, показвайки чрез последвалото движение на планетите как ще се развие въпросът. Това се основава на факта, че небесните тела със своето положение по дом и знак показват факторите, които са включени в ситуацията.

Програма на семинара „Хорарна астрология“

  • Философия.
  • Съставяне на карта на въпроса.
  • Анализ на хорарната карта. Радикалност. Сигнификатори.
  • Съждение за отговора на въпроса. Завършване и анулиране на начинанието.
  • Примери. Основни теми.

Сподели публикацията в

1 thought on “Семинар „Хорарна астрология“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *