Неподвижни кралски звезди

Сподели в
 •  
 •  
 •  
 •  

АНТАРЕС

Антарес  – Алфа Скорпион  9°22’06”Стрелец   

 • Името идва от гръцкото название (Ant-Ares-„вместо Марс“) известна е още и като Сърцето на Скорпион
 • В Персия се е считала за една от  четирите кралски звезди на нашата галактика.Нарича ли са я „Страж на запада”, защото 3000 г.преди новата ера е съвпадала с точката на есеното равноденствие.
 • Природа: Марс – Сатурн – Плутон – притежава марсианска природа с примесени енергии на меркурий, юпитер и сатурн.
 • Свързана е със стихията вода.
 • Антарес прави човека упорит, повратлив и войнствен. Тази звезда е важна за военните. Освен това тя дава бърз ум, съобразителност, стратегически способности, храброст,особено ако е свързана с меркурий.
 • В съвпад с Марс смелостта често води до безразсъдство, което води до повишен риск и опасности. Хората, при които в картите е налична такава конфигурация винаги са длъжни да бъдат готови към неочакваности, случайности. В съответствие с традициите, Антарес има войнствен характер и може да предвещава насилствена смърт в сражения, но също и вследствие заговори. От друга страна опасността може да произхожда от огън, оръжие или техника. На битово ниво звездата е страшна, а на високо – добра. Звезда на черната магия, често на сатанизма.

На МС – човек попада под властта на магията.

На Асц – сатанински инициации, човека става проводник на силите на злото. На границата на 4 дом – неизбежно разрушение, свързано с родители, захвърлено дете, страшно детство, детски комплекси за цял живот. Антарес винаги дава страхове за цял живот, постоянни стълкновения със злите сили.

Астрономически данни:

Антарес е звезда свъхгигант от клас М, с диаметър приблизително 700 пъти слънчевия диаметър. Ако Антарес се постави на мястото на Слънцето, неговата повърхност ще достигне до мястото между орбитите на Марс и Юпитер. Антарес се намира приблизително на 600 светлинни години от Слънчевата система. Видимата му яркост е около 10000 пъти по-висока от тази на Слънцето. Масата на звездата е изчислена на 15 до 18 слънчеви маси. Големият размер и относително малката маса придават на Антарес много ниска средна плътност.

Най-добрият момент за наблюдение на Антарес е около 31 май всяка година, когато звездата е в противостоене на Слънцето. По това време Антарес изгрява привечер и залязва рано сутрин и така е видим цяла нощ (това разбира се зависи от позицията на наблюдателя върху земното кълбо). За около 2-3 седмици преди и след 30 ноември, Антарес не е видим изобщо, тъй като се изгубва в блясъкна на слънцето. Този период на невидимост е по-продължителен в Северното полукълбо, отколкото в Южното полукълбо, тъй като деклинацията на звездата е значително насочена на юг спрямо небесния екватор.

АЛДЕБАРАН

Алдебаран (Палилия) Алфа Телец – 9°24’00’ Близнаци

 • Това е кралска звезда с марсианска природа. Една от свещенните звезди, но свързана с дявола и злото.
 • Нарича ли са я „Стражът на изтока
 • Природа: Марс и Юпитер. Дава подчинение на злото, насилие, постоянно нещастие, давещо зло, привличане на насилствената смърт. В някои случаи тя привлича насилствена смърт – по Уран, Меркурий и Луна.
 • Алдебаран дава възможност да се постигне слава, успех и щастие, но само ако се преодолее определено изкушение. Това предизвикателство засяга почтеността и честта. Величието може да бъде постигнато, но човекът ще бъде предизвикан по отношение на тази почтеност и чистота на своите мисли и действия.

Съединена с АСЦ или Слънце означава изключителна енергия, човек с такива аспекти е способен да бъде преди другите, той добива ръководни длъжности и признания, но се сдобива и с неприятели, от които могат да го очакват опасности и неприятности.

Сатурн в съединение с Алдебаран и в неблагоприятни аспекти с другите планети носи опасноти и загуба посредством вода, т.е. наводнения, корабокрушения, потъвания.

Съвпада на Алдебаран с Уран дава колосална енергия и работоспособност, благодарение, на което родения се стреми към престиж и признания. От друга страна този аспект активизира противниците.

Традиционното съединение на Алдебаран с Луна указва за опасност от отравяне с отрова, ако Нептун също участвува в тази конфигурация.

Венера намираща се в съединение с Алдебаран, по действие е аналогична „енергия, отправяне в друга страна”, дава аномалности в любовните отношения. Това въпреки всичко трябва да се разглежда в общия контекст.

С Юпитер дава наглост, стремеж към насилие, жестокост и безцеремонно подавление на другите. Със Слънце и Марс – грубост, бесноватост, неукротима злоба, ярост, бяс.

В съединение с Колелото на съдбата, а също МС води към голям полет, много поклонници, много слуги. Славата ще бъде винаги негативна, но на този винаги ще служат много хора.

Астрономически данни:

Алдебаран е червен гигант, най-ярката звезда от съзвездието Бик. Тя е окото на бика. Името Алдебаран произхожда от арабски и означава „последовател“. Намира се на 70 светлинни години от Земята . Алдебаран е с диаметър 43 пъти по-голям от този на Слънцето и има светимост 400 пъти по-голяма от неговата. При ясно време може да се наблюдава как пулсира в червено.

РЕГУЛ

 • Регул – 29°.29‘ Лъв Кралска звезда.
 • Дава популярност, власт, сила, престиж. Богатството и властта идват неочаквано.
 • Природа: Слънце и Юпитер.

Една от кралските звезди на Персия, пазачът на Севера. Можете да постигнете голям успех, но само когато сте изправени пред определено неизбежно изпитание. В случая това е отмъщение. Можете да постигнете голям успех в избраната от вас сфера, но ако някога се спуснете да отмъстите, ще загубите власт и позиция в обществото. Регул показва сила и успех, следователно, тя е активна в картите на успели хора.

ДЕНЕБ

 • ДЕНЕБ алфа от Лебед, положение 5° Риби
 • Природа: на Венера и Меркурий.
 • Придава проницателен характер, бистър ум, способност за бързо учене. Човек има жив ум, определени умствени способности. Идеалист, много умен, привлекателен.

Денеб е звезда от съзвездието Козирог. Символ на законодателя и насочен към справедливостта на Бог, който се опитва да цивилизира хората. Звездата на щедър владетел, който се опитва да използва мъдростта и знанията, за да защити хората и да им помогне. Тази звезда ще ви даде чувство за справедливост, желание да бъдете спасител.
Ако някоя от кралските звезди или звездата на Везни присъства на вашата карта, тогава влиянието на тази звезда се появява по-забележимо. Желанието да помогнем, но не чрез служба, а чрез лидерство.

източник: http://bg.wikipedia.org


Сподели в
 •  
 •  
 •  
 •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *