Семинар „Синастрия“

Взаимоотношенията с другите са много важен компонент от човешкия живот. Притежавайки астрологични знания, не е трудно да се определи потенциала на отношенията между хората. Методът за определяне на съвместимостта на двама души се нарича Синастрия.

Синастричната астрология (астрология на отношенията, синастрия на отношенията) описва характеристиките на връзката на двама индивиди (приятели, роднини, любовници, колеги и др.); ви позволява да прогнозирате възможни спънки и да намерите пътища, заобикаляйки ги. Синастрията на хороскопа е обща характеристика на връзка между двама души.

Сравнявайки двата хороскопа  може да определи дали тези хора ще се разбират помежду си, дали ще имат взаимно разбирателство или животът им ще е  пълен с конфликти. Ще им бъде ли трудно в в обществото  или ще е лесна връзка им и тя ще носи само положителни моменти.

За анализ на синастрията се изгражда двойна карта, където в един кръг са показани наталните планети на единия, а във втория кръг – на другия човек. Наблюдават се аспектите от планетите на едната карта към планетите във втората. Важни моменти в синастрията са положението на светилата (Слънцето и Луната); за любовните двойки също е важна и връзката между Марс и Венера.

Съдържание

 • Образа на партньора в нашия хороскоп
  1. Търсим това, което не ни достига – разпределение на планетите от септенера по стихии
  1. Квартета на отношенията
  1. Значение на Знака на ДСЦ
  1. Значение на планетата Господар на ДСЦ
  1. Значение на планетите Управители на 7 дом
 • Отношенията в развитие
Сподели публикацията в

1 thought on “Семинар „Синастрия“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *