Нов цикъл Плутон-Сатурн

На 12 януари 2020 година започва нов цикъл Сатурн-Плутон, който ще продължи 34 години до 2 февруари 2054 година. За цикъла Сатурн-Плутон Чарлз Харви казва, че е силно свързан с появата на нации и много дълбоки културни трансформации, пречиствания и „възкресения“.

Новият цикъл Сатурн-Плутон символизира преустройство на структурата и формата на обществените отношения и организации.

Общата тенденция е увеличаване на контрола и диктатурата на властта и медиите над масите. Ще се засили популяризирането на демагогията и меркантилността сред масите. Има тенденция за промяна във властта на кралски и висши особи (Британската кралица е на преклонна възраст), влошаване на условията на живот и здравеопазване. Ще се засили консерватизмът и дистанцирането в отношенията. Можем да очакваме промени в ясно изразени йерархични структури и монархии – излизането на Великобритания от ЕС ще отключи дълбоки структурни промени в Европа до 2025 година, за които ще разберем още в края на 2021 и началото на 2022 година.

Астрологична карта на новият цикъл Сатурн-Плутон 2020 год.

През 2022 година ще се изострят отношенията в Британия и в ЕС. Ще се изостри конфликта между масите и власт имащите, поради увеличаване на данъците и ограниченията. Ще започнат промени, които ще продължат активно да се развиват до 2038 година, когато ще се демонтира съществуващата система.

През 2023-25 година ще има тенденция за масова смяна на правителства и министри. През 2025 година ще се успокоят за кратко отношенията в Европа, когато ще стартира и цикъла на Сатурн-Нептун, символизиращ  разтварянето на закостенели системи и появата на нови вдъхновяващи образи. До 2025 има опасност от мащабна техногенна катастрофа свързана със земята. В предишния цикъл се случи инцидента в АЕЦ Чернобил и замърсяването (радиацията) бе по въздух – вятъра разнесе радиацията на големи площи.

до 2025 година излизането на Великобритания от ЕС ще отключи дълбоки структурни промени в Европа …

По време на този цикъл древните народи (Сатурн) постигат дълбоко вътрешно прочистване (Плутон). Разрушават се отживели времето си структури, държави и съюзи.

Забележително е, че Индия и Пакистан получават независимост само няколко дни след последното съединение на Сатурн и Плутон в 140 Лъв на 11 август 1947 г. Веднага след като получават независимостта си, индийския субконтинент е потопен в ужасяващи бунтове, кръвопролития, гражданска война и сектантско насилие.

Лейла Ръдиар посочва, че от предишното съединение на Сатурн и Плутон, настъпило през 1914-15 в 10 Рак, заедно със съединението от 1947 г., обединяват и двете световни войни. Това се отнася до „онова, което някои историци нарекоха“ втората тридесетгодишна война „.

Съединението на Сатурн и Плутон не винаги предвещава война, но прочистващите качества на Сатурн-Плутон показват периоди, когато е необходимо по някакъв начин да се „върнем към основите“, към „скелета“ на нещата, такива каквито са. За това критичните фази на Сатурн-Плутон може да водят до виждане на нещата в черно и бяло и да изглежда, че само решителни действия могат да са адекватни.

Плутон се занимава с колективната власт и цикълът „Сатурн-Плутон“ е свързан с разкриването на организираните действия и управлението на колективната, принудителна сила (или прилагане на тази сила). Астрологът Барбо отбелязва, че фазата „Квадратура“ между Плутон -Сатурн е свързана с периоди на „кризи на властта“.

Последният цикъл между тези две „тежки“ планети е започнал на 8 ноември 1982 година в 28 градус на Везни и продължи 33 години. Този период е свързан с голямо геополитическо събитие – Перестройка** –  с началото на промените в СССР, белязан от края на периода на „застоя“ в ерата Л. Брежнев с неговата смърт на 10 ноември 1982 г.

Михаил Горбачов

** Перестройка е общото название на реформите и новата идеология на ръководството на СССР, с което се означават радикалните промени в икономическата и политическата структура на държавата през втората половина на 80-те години на 20 век. Разработени са по поръчение на генералния секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов и са инициирани от Михаил Горбачов през 1985 г. За начало на престройката се счита месец април 1985 г.; а през януари 1987 г. на пленум на ЦК на КПСС перестройката е официално обявена като направление за развитие на държавата.

Сподели публикацията в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *