Ингресии и ретроградни периоди на планетите през 2021

Ингресия на планета е астрологично понятие, което означава преход на планета от един зодиакален знак в друг или от един дом в друг (ингресия по дом).

При ретроградно движение планетата може да се върне към предишния знак или дом. В пресечната точка, на границата на знака или дома, видът на енергията на планетата се променя и това може да се наблюдава както в глобален, така и в личен план.

òåñò 2

Когато някоя планета е в знак, тя е във връзка с този знак и се „оцветява“ в неговите качества. Тази връзка може да увеличи силата на планетата, например – когато огнена планета преминава през огнен знак, или обратно да я намали. Във всеки случай, проявата на планетата зависи от свойствата на Зодиакалния знак или на Дома, през който преминава. Преминавайки към друг знак или дом планетата променя свойствата си.

Ингресията на планетата възниква, когато тя променя стойността си в зодиакалния знак от 29 градуса 59″ на 0 градуса 00″ на следващия знак. Точно по това време планетата придобива съвсем нова проява, съответстваща на знака, в който влиза. При по-бързите планети, като Слънцето и Луната, промените се случват много често и бързо, и символизират по-малко значими събития от живота ни. Поради това те са много трудни за забелязване, докато по-бавните планети, като започнем от Юпитер и завършим с Плутон, се променят много бавно и рядко, и отбелязват началото или края цели епохи.

Ретроградно движение – анимация

Честота на планетарната ингресия по знак

Луната – на всеки 2,5 дни.
Меркурий – от 14 до 30 дни.
Слънцето е от 28 до 31 дни.
Венера – от 23 до 60 дни.
Марс – приблизително на всеки 1,5 месеца.
Юпитер – веднъж годишно.
Сатурн – веднъж на около 2,5 години.
Уран – на всеки 7 години.
Нептун – на всеки 14 години.
Плутон – от 13 години до 31 години. В зависимост от орбиталния цикъл.

Ингресиите на планетите през 2021 година

Сподели публикацията в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *