Транзитните лунни възли в Рак – Козирог до май 2020

На 6 ноември 2018 г. се случи важна ингресия (смяна на зодиакален знак). Лунните възли смениха оста на знаците. Северният възел се премести в Рак, а Южният навлезе в Козирог. В тези зодиакални знаци лунните възлите ще бъдат до 5 май 2020 г.

Лунните възли променят знаците на всеки 18 месеца. Движат се в обратна посока на естествената – срещу зодиака. Техният транзит създава фонът, върху който ще се развиват събитията.

Значението на този преход е, че водят със себе си затъмнения. Всеки път, когато Слънцето прави съвпад оста на лунните възли, Новолунията и пълнолунията стават затъмнения. През следващите 19 месеца до юли 2020 г. почти всички затъмнения ще бъдат по оста на знаците Рак-Козирог.
Възлите като пръст, посочват общата посока на движение на събитията, показват кармичната задача на съвременната сцена.

Южният възел е резултат от това, което сме правили в миналото – кармичен багаж. Северният възел е възможност да променим нашата карма. Той описва как е възможен еволюционният растеж през следващите 18 месеца. Северният възел показва необходимите предпочитания, които трябва да ни ръководят, когато правим избор. Той е вратата към нова сфера на опит, която трябва да бъде отворена, за да можем да реализираме своя потенциал. Понякога се изисква кураж от нас, но това е начинът, по който се приближаваме към нашите дългосрочни цели.

Северенвъзел -Южен възел на оста Рак-Козирог

Оста на Рак-Козирог е оста на безопасността – лична и социална. Това е родителската ос, оста на авторитетните фигури, както и темите за дома, местообитанието и позицията в обществото. Козирог – кариера, статус, социални цели – това е големия свят. Ракът е родът, нашите корени, които ни дават подкрепа. От тези корени расте Дървото на Живота, на чиито плодове според библейската легенда се дава вечен живот. Ако не разбирате това библейско, но го разглеждате във връзка с реалността, Ракът е генеалогично дърво. Това е семейство, у дома, чувства, чувствителност, грижа за близките, това е кръгът на близките, личния живот, това е нашия малък свят. Всичко, което е свързано с нашия малък свят, трябва да бъде предпочитано през този период.

Задачата на Рак: Човек трябва да се обърне към семейството си, но от детството си проявява потайност, знае как да скрие недостатъците си и много добре разкрива недостатъците на другите. И често не може да прости. Взискателен към другите, но държи дистанция.

Същността на възлите е в баланса, полюсите на знаците не трябва да се противопоставят един на друг. Например, ние се научаваме да поемаме отговорност (Козирог), за да задоволим нуждите си (Рак), а дисциплината и добре дефинираните лични граници (Козирог) могат да помогнат конструктивно да изразим нашите чувства и потребности (Рак).

Задача на оста Рак-Козирог 

Важната задача на тази ос на Лунните възли е да поемете отговорност за живота си и живота на близките си, за да постигнете целите си. Северният възел в Рак е тенденция към семейни ценности, традиции на рода, подкрепа за семейството, внимание към нашия малък свят – домът, близките, за разлика от големия свят – общество. Той призовава да осъзнаем важността на семейните ценности, интимните отношения, семейните отношения, за разлика от социалните цели и стремежите за кариера.

Но преминаването от социални към семейни стремежи може да бъде трудно. Но ако човек създаде семейство и кариерата му ще върви добре. Той не трябва да пропада в работата, важно е да премине към създаване на семейство. Целта е да се организира надежден безопасен дом, да се създаде семейство, защитено от превратностите на съдбата. Намерете си работа, която не пречи на домашния живот.
Постигането на тази цел ще помогне не само на физическите, но и на духовните обединения, емоционалната близост в брака, поддържането на контакт с родителите. Трябва да ценим традициите на семейството, клана, страната. На преден план трябва да бъдат знанията за собствените ни емоционални нужди и нуждите на децата ни, както и на брачния партньор.

Сподели публикацията в
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *