Транзитните лунни възли в Близнаци – Стрелец

Лунните възли в Близнаци-Стрелец до януари 2022

От 5 май 2020 година до 18 януари 2022 година лунните възли ще са в знаците Близнаци-Стрелец . Двойката зодиакални знаци Близнаци-Стрелец символизира Знанието и Разбирането, Ученика и Учителя, Рационалното и Абстрактното. Двата знака, макар и противоположни, имат общи принципи, но на различни измерения. Един от тях е посредничеството – Близнаците са проводник на информацията, а Стрелецът е проводник на духовното знание. И двата знака са от мъжка стихия -Стрелец е свързан с огъня, а Близнаци с всепроникващия въздух. Двата знака имат двойствена природа. Така лунните възли сочат, че в следващите 20 месеца ще бъде актуална темата за баланса между качествата на Стрелец и Близнаци.

Възлите са точки на максимална реализация на двойката Слънце – Луна на Земята. В този процес на реализация на Слънчево-Лунното взаимодействие на Земята последователно се акцентират качествата на знака, в който попада северния лунен възел и се подтискат негативните качества на противоположния знак, в който попада южния лунен възел.

Научи повече за символиката и значението на лунните възли в астрологията

Следващите 20 месеца ще се развиват и проявяват качествата на Близнаци, като се използват развитите висши качества на Стрелец. Поради това можем да очакваме, че в нашето съзнание ще се активират темите за комуникацията и общуването, активното взаимодействие на информация, енергия и ресурси, засилване на свързаността, постоянния процес на обмен между хора, явления и системи. Ще се акцентира на  мисловното възприятие на света, на логиката , интелекта и ума. От нас ще се изисква да бъдем честни или чисти носители на информация и да се научим да я превеждаме на по-високо ниво в този живот. Не просто да предаваме информация, а да я издигаме на по-високо ниво. Информацията да вдъхновява, да въвежда в него нещо ново, без да изкривяваме първоначалната й същност. Това ще става в ограничени по мащаб действия и общности. Ще се акцентира на по-малките групи и обединения.

Условията, в които ще бъдем ПРЕЗ следващите 20 месеца

Условията, в които ще бъдем през следващите 20 месеца, ще са белязани с голяма динамика, непостоянство и нестабилност. Двойствеността  и двусмислието ще бележат отношенията и мислите ни. Ще се изисква да развием логическо мислене, да се научим да четем, да мислим, да общуваме, да споделяме информация с другите. Това ще ни позволи да преодолеем склонността си да попадаме под влиянието на идеологическата пропаганда и да разчитаме на авторитетно мнение.

Първата част от този период е до 12 януари 2021 година, когато диспозиторите на лунните възли ще се съединят в 60 на Водолей. В този период може да имаме затруднения с концентрирането като общество, с чуването и слушането на другите, с изолирането на информация в общуването и запомнянето й. Ще доминира нетърпимостта към чуждо мнение и критика. Авторитетите ще се опитват да налагат философията и възгледите си. Ще ги представят като крайна истина без да могат да предложат конкретни стъпки в реализацията й. Трудно ще се разделя истина от неистина. Ще доминира демагогията – големи умни приказки , които ще звучат точно.

Втората част ще е до май- юли 2021 година, когато Юпитер, диспозитор на южния лунен възел, ще навлезе в знака Риби. Ще се появят достойни възгледи и идеи. Те бавно ще си пробиват път към съзнанието на обществото. През тази част от транзита ще се активизира комуникацията между отделните членове на обществото, обединени в малки групи. Динамиката на обмен и контакти ще намалее. За сметка на това ще се увеличи съдържателността в този процес.

В третата част от транзита до януари 2022 година ще се избистрят и възприемат достойни идеи и истини. Ще се отворим повече към знанието и истините. Ако човек намери възможност да сподели вяра и знания с обкръжението си и успее да намери онези, които се нуждаят от тези знания, ще му стане по-лесно да общува с хората.

Сподели публикацията в
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *