Сатурн във Водолей

Сатурн ще бъде в знака Водолей от 22 март 2020 година до 7 март 2023 година. Тук той е в нощния си дом, а дневен господар на знака е Уран. Това е една от силните позиции на Сатурн, тук той се проявява с минимална степен на ограничаване на неговото начало. Последно той е бил във Водолей през 1991-94 год. През този период настъпва повратна точка в историята на Русия, защото Русия е под знака на Водолей.

Този период ще се характеризира с нетрадиционно развитие на системата. Ще се наблюдава развитие на обществото по един по-необичаен , по-интуитивен път и в голяма степен неочакван начин. В най-добрият случай съдбата ще ни предостави неочаквани възможности за развитие, но това ще изисква пълната свобода на Духа – в несвободна среда Сатурн гасне.

За правилната оценка и преценка на събитията и обстоятелствата ще е необходимо да не се бърза със заключенията, да сме внимателни и наблюдателни. И да оставим изводите да се правят не от нас, а от самия  Живот.

Преминаването на Сатурн през знака на Водолей ще бъде ознаменувано със съединението му с Юпитер в първия градус на Водолей на 21 декември 2020 година, символ на разширението и развитието на социалните и обществени структури в следващите 20 години. Ще се прояви тенденция за експерименти в социален и обществен план, не рядко и от интелектуален интерес, заради експеримента. На изпитание ще бъдат подложени етичните и морални ценности. В обществото това време е било и ще бъде благоприятно за изобретатели и реформатори. Може  да се появят нетрадиционни форми на партньорство и специален колективизъм. Хората ще се събират и групират на духовна основа.

Ще се проявят тенденции за разкъсване на съществуващи връзки и отношения. Водолеят се свързва с раздялата на хората на духовна основа, с раздялата на Доброто и Злото. Този процес ще бъде свързан и с трудните и болезнени процеси на реконструкция на социума. Най- динамично и напрегнато ще бъде през периода януари-март, май-юни на 2021 година и ноември 2021-януари 2022 година. Ще се прояви тенденция да се сблъскват различни групи от хора, ще бъдат насъсквани едни срещу други. Така през следващите две години и половина трябва да имаме ясна етична позиция. Ще бъдем изкушени да наблюдаваме пасивно случващата се несправедливост, да останем в позицията на наблюдател и така безмълвно да подкрепяме несправедливостта. Ще бъдем подложени на объркване относно моралните ценности.

Сатурн във Водолей акцентира върху чувството за време, способността да се „изключваме“ от времето и да го използваме максимално. Това помага да се прояви вътрешната свобода на индивида, учи ни да не правим изводи и обобщения, докато животът не ни каже кой извод е по-правилен.

Сподели публикацията в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *